Η Ρόζα Φύτιζα γεννήθηκε στο Παρίσι το 1964.

Το 1986 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Παρισίων μετά από τετραετή κύκλο σπουδών στη Σχολή Αrts Plastiques (Εικαστικών Τεχνών), με ειδικότητα στην ζωγραφική και τις ιδιαίτερες τεχνικές της τοιχογραφίας.

Απέκτησε τον τίτλο σπουδών Maîtrise με θέμα διατριβής :
«L’Apocalypse: Problème d’actualisation»
(Αποκάλυψις: Προβλήματα της εικαστικής απόδοσης στην σύγχρονη τέχνη).

Το 1987 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. des Arts Plastiques του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, με θέμα διατριβής: L’Apocalypse dans l’Art» (Η Αποκάλυψις στην Τέχνη) και αντίστοιχη παρουσίαση των έργων της. Ταυτόχρονα παρακολούθησε τριετή κύκλο σπουδών στη Σχολή της Ιστορίας της Τέχνης του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1995 υποστήριξε με επιτυχία την Διδακτορική της διατριβή στην Σορβόννη με παράλληλη έκθεση έργων της. Το θέμα της «L’icône: Histoire d’une épiphanie. Les ascensions et les descentes du regard» (Η Εικόνα: Ιστορία μιας Επιφάνειας. Η άνοδος και η κάθοδος του Βλέμματος), όπου ερευνάται η σημειολογία της Εικόνας και οι σχέσεις του Ιερού της στοιχείου με την Σύγχρονη Τέχνη.

Ενδιάμεσα μαθήτευσε στην Αθήνα με δάσκαλο τον γνωστό γλύπτη Κώστα Περάκη και στο Παρίσι στο Ρωσικό Εργαστήρι Αγιογραφίας του αείμνηστου Leonid Ouspensky.

Εξέθεσε τα έργα της σε ατομικές εκθέσεις σε αίθουσες τέχνης στην Αθήνα, στο Παρίσι, στα Ιεροσόλυμα-Ισραήλ και στη Ραμάλα-Παλαιστίνη υπό την αιγίδα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου.

Το 2000 εξέθεσε στην Βηθλεέμ-Ισραήλ. Το 2001 παρουσίασε τα έργα της στο Μουσείο Θεάτρου (Τεατράλναγια) στην Μόσχα-Ρωσία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Το 2004 συμμετείχε σε Βαλκανικό Συνέδριο στo Kragujevac της Σερβίας σε art workshops.

Το 2009 εξθεσε στην Γκαλερ "Theorema" στις Βρυξλλες, στην Ομαδικ κθεση PANORAMA ARTISTIQUE.

To 2010 εξθεσε ργα της στο Studio Iaspis στη Βιννη, Ατομικ "Traume, Elfen, Energiebilder".

Το 2011 εξθεσε ργα της στο σπλαιο Περματος Ιωανννων μαζ με την παρουσαση του βιβλου "Ο Θησαυρς της Σπηλις" που εικονογρφησε.

Το 2013 εξθεσε στην Aθουσα Τχνης «Γιννη & Ελνης Βτη» στην Ερμοπολη Σρου, "Ρζα Φτιζα, Ατομικ κθεση".